La accesarea interfetei web a aplicatiei de catre operatorii dispeceri, acestea va afisa modulul “DISPECERAT”, in care se afla harta tarii de operare, in modul HOME. Harta este localizata pe aria curenta de activitate a flotei taxi, operatorul putand-o deplasa, mari, micsora dupa nevoie cu ajutorul mouse-ului. Practic acesta este PANOUL DE COMANDA SI SUPRAVEGHERE AL OPERATORULUI DISPECER.

Pe acest ecran sunt afisate “LIVE” masinile flotei putandu-se urmari global sau individual miscarile masinilor in totalitate sau separate ori combinat, masini libere, ocupate sau in afara programului.

In aria de raportare rapida, odata introdus indicativul, programul focalizeaza pe locatia de pe harta a acestuia raportand totdata viteza curenta sau timpul de stationare, statusul - liber sau ocupat, nr. Km in luna curenta , curse si porniri defalcat in luna curenta, ziua curenta si ziua precedenta.

In aria de cautare adrese , operatorul introduce minimul necesar unei cautari de baza pentru o adresa noua a clientului , programul facand localizarea initiala la nivel de strada; pentru imbunatatirea localizarii, operatorul , in urma explicatiilor clientului poate da click pe harta dupa care completeaza numarul pe strada sau bloc, scara etc …. dupa care adauga adresa in istoricul clientului.

In acest moment programul calculeaza si afiseaza distantele (rutele pe strada) celor mai apropiate masini libere in ordinea apropierii fata de client; calculul tine cont inclusiv de masinile aflate in miscare si daca acestea se apropie sau distanteaza de obiectiv, inclusiv viteza cu care fac acest lucru.

Aplicatia poate lucra in doua moduri diferite de comunicatie si anume :

  • 1. Clasic, prin statia de emisie receptie respectiv prin apelarea primului indicativ din lista si comunicarea catre acesta a locatiei si numelui clientului care a facut comanda si
  • 2. Prin GPRS pe aplicatia de telefonie mobila pentru soferi , caz in care comanda se afiseaza pe dispozitivele mai multor soferi simultan cu avertismente sonore specifice, care difera in functie de prioritatea pe care o are fiecare dintre acestia raportat atat la distanta pana la comanda cat si la statusul masinii (liber sau ocupat).

In urma realizarii proximitatii masinilor, traseul calculat pentru fiecare autoturism din lista poate fi verificat vizual pe harta prin simpla apasare pe iconita acestuia.

Odata comanda acceptata (pe telefon) sau alocata de dispecer, aceasta este trecuta automat in aria “Comenzi active” in care, printr-un simplu click se vizualizeaza absolut toate informatiile critice despre ruta calculata (masina, client, timpi scursi de la alocare sau imbarcare) necesare finalizarii in conditii foarte bune a cererii clinetului. Orice masina aflata in lista de comenzi active este exclusa de la cautarile pentru noi comenzi pana la imbarcarea clientului.

Cererea de executare a unei proximitatii fata de o locatie se poate realiza si prin simpla apasare pe harta in punctul dorit, rezultatul calculelor si ordinea masinilor fiind imediat afisate in aria de proximitate din stanga sus a ecranului.

Interfata operatorului este foarte intuitiva, se bazeaza pe principiul “push to view” pentru informatii si “push to execute” pentru comenzi. Deasemenea harta este bazata pe principiul “drag to view” pentru regiuni din vecinatate si “double click to focus” pentru marire.